Pendik Diş Beyazlatma

Daha beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma işlemleri, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri uygulama tekniğine göre iki farklı türe ayrılır:

Ofis ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.

Evde diş beyazlatma (Home Bleaching); ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Günde 4-8 saat takılması gereklidir (renge ve jele bağlı olarak değişebilir).

Herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir mi?

İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi uygulatabilir, ancak beyazlatma öncesi diş hekimi muayenesinden geçilmesi gerekir. Ağzında ilerlemiş çürükleri ve diş eti hastalığı olanlar ise hekimleri tarafından uygulanacak olan tedavilerini yaptırdıktan sonra beyazlatma işlemini uygulatmalıdır. 

Diş beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

Yapılan araştırmalar ve mikroskopik çalışmalar; yüzde 10’luk beyazlatma solüsyonu kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. 

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

Bütün beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebep olur. Soğuk-sıcak içeceklere ve havaya karşı oluşan bu hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bu, uygulamanın normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımının kesilmesi gerekebilir

Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer?

Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır.